PUNE BUDŽET TAKO ŠTO PRODAJU SRBIJU! Ovaj deo Beograda je danas prodat!

0
137

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodala u javnom nadmetanju građevinsku parcelu površine 32.822 kvadratnih metara (3,2ha) u Bloku 53.

vesic prodao bgParcela je prodata za 333 miliona dinara (2,7 miliona evra).

Ponudu je podnela kompanija „STIHL“ d.o.o. koje će u postupku pribavljanja građevinske dozvole imati i obavezu plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se „lokacija koja je prodata nalazi u Bloku 53 u opštini Novi Beograd, na pravcu ka aerodromu „Nikola Tesla“ u blizini autoputa, u površinama namenjenim za privredne delatnosti i privredne zone, na kojima je predviđena izgradnja objekata u funkciji privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene“.

Prema njegovim rečima „dolaskom kompanije ‘STIHL’-a na lokaciju u Bloku 53, u neposrednoj blizini Veletržnice i Carinskog terminala u okviru kompleksa Parking servisa, aktivira se razvojna mogućnost Privredne zone Autoput“.

Gradski menadžer je naznačio da je „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda od početka godine izlicitirala zemljište u vrednosti od 1.220.000.000 dinara, od čega je u budžet Grada uplaćeno 892 miliona dok će ostatak novca biti plaćan na rate“.

On je ocenio da „prodaja lokacije u blizini Veletržnice govori da je Beograd sve privlačniji investitorima“, kao i da se „u našem gradu sve više gradi“.

www.infozurnal.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime